Blog entry by Echipa ROUNIT

După 21 de ani de Italia, s-au întors în țară.


Totul a pornit de la Ilie Scurtu (60 de ani), care se plimba într-o zi pe lângă casa pe care a construit-o împreună cu soția sa, Victorița, în ultimii trei ani. Au investit toți banii strânși în străinătate pe o bucată de pământ primită de la socri, situată între Sângeorz-Băi și Maieru, unde au construit o casă în stil tradițional, dar cu facilități moderne, scrie timponline.ro.


Un grup de motocicliști nemți s-au oprit să îl întrebe pe Ilie unde ar putea mânca, iar aceasta a fost scânteia care i-a dat ideea să devină gazdă pentru turiștii străini, având în vedere experiența sa în străinătate și abilitatea de a vorbi două limbi.
„Imediat după Revoluție, am plecat în Germania, iar apoi am petrecut 21 de ani în Italia împreună cu soția mea. Am lucrat ca agent de pază în industria turismului, iar soția mea și-a găsit un loc în același domeniu. Ne-am hotărât să ne întoarcem acasă, pentru că este mai bine să trăim în mijlocul propriului popor. Am moștenit terenul de la socri și am decis să dezvoltăm o afacere de familie.”

Citește întreaga știre AICIAnyone in the world